Nákupy

Pergola na zahradu prostě patří


Kdo bydlí v domku se zahradou a má již nějakou dobu pergolu, nebude nikdy váhat a vždy vám ji bude doporučovat. Pergola na zahradě má své opodstatnění a zahrada bez pergoly je tak říkajíc prázdná. Zkrátka ji něco chybí. Pergoly vyrábíme typizované. Můžete si je vybrat z naší stálé nabídky. Pergoly jsme ale také schopni přizpůsobit vaši představám a potřebám. Máme dost zkušeností, abychom vám byli dobrými rádci, když budete zvažovat, jak by měla vaše pergola vypadat a co vše by měla splňovat.

Krásná pergola

Pergoly vám můžeme přijet postavit, pergoly vám můžeme rovněž poslat jako stavebnici. Její montáž jistě zvládnete sami, případně s pomocí svých přátel či rodinných příslušníků. Pergoly máme v nabídce jako volně stojící zahradní objekty. Máme ale i pergoly, které se dají jednou stranu připojit k vašemu domu. Do takové pergoly může ústit zahradní vchod z domku.

Naše pergoly jsou dřevěné. Pergoly můžou být bez ukotvení, což ale nedoporučujeme. Přece jen se jedná o poměrně velké půdorysné plochy a dřevostavba je přitom docela lehkou konstrukcí. Silný poryv větru s ní může docela slušně zahýbat. Ukotvení se může realizovat několika způsoby. Jednak pomocí zemních trnů z pozinkované oceli, nebo pomocí zabetonovaných patek. Samotnou konstrukci pergoly tvoří nosné hranoly, na které je přichycená konstrukce střechy. Jde o klasické střešní konstrukce tvořené vazníky a krokvemi. Střecha je plně zakrytá dřevěnými deskami. Zastřešení nabízíme formou barevných asfaltových šindelů.

Pergola s kovovou konstrukcí

Veškeré řezivo použité na konstrukci pergoly je tlakově impregnované. Tato úprava zabraňuje působení povětrnostních vlivů a prodlužuje životnost dřevěné konstrukce. Zákazníkům přesto doporučuje každoroční napuštění konstrukce vhodnými prostředky, jako lazurami nebo oleji. Jakákoliv povrchová úprava totiž postupem času totiž vysychá a tím se snižuje její ochranné vlastnosti.

Podobné příspěvky